X
Pogledaj sve vesti2022-05-11

U Silosima pokrenut ovogodišnji 11. po redu Maj mesec matematike (M3)

U Silosima Beograd, na Dunavskom keju 46, sinoć je otvorena tradicionalna nacionalna manifestacija Maj mesec matematike, čiji se program do kraja meseca odvija u Silosima, Galeriji nauke i tehnike SANU i u Dorćol placu. 

Uz muziku ansambla za eksperimentalnu muziku Zabuna i detaljnu najavu programa, sinoć je svečano otvoren 11. po redu Maj mesec matematike (M3). Sve do kraja maja, program najveće domaće naučnopopularne manifestacije odvijaće se u Silosima Beograd/Gaia pokret, Galeriji nauke i tehnike SANU, i Dorćol placu, ali i širom Srbije kroz saradnju nastavnika osnovnih i srednjih škola i kroz mrežu naučnih klubova.

Ovogodišnji M3 organizuje Centar za promociju nauke u saradnji sa Matematičkim institutom SANU i Nordeus fondacijom, a tema manifestacije su matematika i gejming. Značajnu podršku su dale i kompanije koje su prepoznale značaj ove manifestacije a to su gejming studio Playstudios Europe i Schneider Electric.

Na otvaranju u Silosima publici su se obratili Marina Soković, pomoćnica ministra za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, Danijela Vučićević, koordinatorka manifestacije M3 iz Centra za promociju nauke, dr Zoran Ognjanović, direktor Matematičkog instituta SANU, Miloš Đuričanin, direktor strategije Nordeus fondacije, i dr Marko Krstić, v.d. direktora Centra za promociju nauke.

Dve izložbe otvorene su za u publiku u Silosima Beograd gde se matematičkim naočarima sagledava se istorija video igara kroz nauku i obrazovanje, a posebno mesto posvećeno je fazama nastanka video igre kroz narativ, dizajn, kreiranje likova i programiranje.

Više detalja o programu manifestacije Maj mesec matematike možete naći na portalu: m3.rs

Više informacija o organizatorima:

Centar za promociju nauke 
Matematički institut SANU 
Fondacija Nordeus

"ArtWalks" - retrospektiva Milene ZeVu u Silosima do 19. juna!

Umetnost u pokretu ili ArtWalks kako je naziv izložbe u kuraciji Nine Vagić, donosi nam radove nastale u periodu od 2002. do danas