X
Pogledaj sve vesti2022-09-18

Izložba Miloša Nadaždina u Silosima ostavila dubok trag u našoj javnosti

U Silosima je završena izložba našeg poznatog modnog fotografa Miloša Nadaždina, pod nazivom Tragovi, koja je prethodnih dana izazvala dosta pažnje u već uzburkanoj javnosti. Gotovo u skladu sa sopstvenim imenom i lajtmotivom, trajala je nesvakidašnje kratko za neku izložbu, ali je od 14. do  17. septembra ugostila je zaista impresivan broj posetilaca i javnih ličnosti iz svih sfera našeg društva.



Tragovi su imenica u množini, a predstavlja obeležje, znak ili drugi pokazatelj postojanja ili prolaska nečega ili nekoga. Ideja izložbe je da simbolično predstavi kontekst u kom LGBT+ zajednica živi danas u Srbiji. To su osobe koje postoje i imaju lica, ali nemaju glas. Koristeći živopisne boje iz dugine palete, autor je želeo da naglasi pozitivan uticaj koji pripadnici zajednice ostavljaju za sobom.

“Uz pomoć fotografija koje sam pripremio, želeo sam da pojačam svoju poruku i skrenem pažnju na važnost inkluzije i poštovanja različitosti. Moje osnovno uverenje je da upravo posebnost svakog živog bića jeste ono što daje dodatnu vrednost društvu. Onda, kada to kao društvo prihvatimo, umesto da budemo polarizovani, bićemo, svi zajedno - jači”, izjavio je autor izložbe. 

Hvala Miloše, ti si Sila Silosa!

Izložba ADD HORIZONS pomera granice

Izložba beogradskog para, Katarine Batute Višekrune i Uroša Višekrune ostaće zapamćena po izuzetno velikom broju posetilaca i 33 fotografije sa 11 destinacija u velikom formatu kojima HIISHII dvojac pomera granice u svakom smislu.

Los Silos Festival nadmašio očekivanja već u debitantskom izdanju!

Strpljenje se isplatilo za hiljade posetilaca ispred štandova najboljih burger kuća na domaćoj sceni.