X
Pogledaj sve vesti2024-01-23

Novogodišnji bazar u Silosima okupio najviše posetilaca do sad!

Novogodišnji bazar u Silosima je poseban događaj koji godinama unazad okuplja fantastične izlagače i Beograđane svih generacija u ušuškanoj, prazničnoj atmosferi skladišta beskonačne energije našeg grada.

I ove godine, okupili smo preko 30 izlagača koji su predstavili raznolike proizvode - od umetnosti, preko mode, kozmetike, igračaka, do omiljenih gastro poslastica. Među njima su se našli - sada već naši dugogodišnji prijatelji - Mad Med, Bura Bonaca, 2Tales, Ljubichicca i mnogi drugi, a ugostili smo i nove izlagače kojima su sve naše sile Silosa bile oduševljene.

Pored smeha i zagrljaja koji su izlagači i posetioci nesebično među sobom delili, da atmosferu podigne na još viši nivo, pobrinula se DJ i prijateljica našeg kulturnog doma, Una Nikolić.

Ove godine, na inicijativu Gaia pokreta, po prvi put smo organizovali i specijalan bazar za decu preduzetnike! Naši mališani izložili su svoje rukotvorine, crteže, ukrase, a prevashodno ostvarili učešće u bazaru tako što su doneli igračke koje su poklonili drugoj deci. Osim toga, klinci su uživali i u predstavama “Potraga za Deda Mrazom” i  “Vilomeo i Vijulija”, a posebno oduševljenje je nastupilo tokom fotkanja sa Deda Mrazom i Baka Mrazicom. Osim što smo po prvi put organizovali bazar da decu preduzetnike, podršku smo dali i našim zaposlenima iz Silosi tima koji su učestovali na bazaru.

Duh praznika nikada do sada nije bio tako snažan i empatičan kao ove godine, a tome svedoče utisci svih posetioca bazara čije čestitke i poruke zahvalnosti i dalje prelistavamo. Do sledećeg druženja, ostanite naše sile!

Nova sabirnica društvenog života Beograda

Silosi, kao nova sabirnica društvenog života Beograda, projekat su neprofitne organizacije Gaia pokret čija četiri stuba delovanja su obrazovanje, umetnost, sport i zaštita životne sredine. U Silosima su se predstavljali naši brojni umetnici poput Svetlane Ninković, Dragane Ognjenović, Milene ZeVu, Mia Stanišića, ali i desetine studenata umetničkih fakulteta u Beogradu, dok su događaje održale naše vodeće manifestacije Bitef, EXIT, Belgrade Fashion Week i brojne druge. 

Iz Medonosnog vrta i pčelinjaka Silosa potekao je višestruko nagrađivani brend meda „Mad Med“, a u celoj zoni Silosa redovno se održavaju izložbe, festivali hrane i pića, predstave za decu i odrasle, edukativni paneli i konferencije, zanatske radionice, časovi joge, bazari domaćih proizvoda i čitav niz muzičkih i raznih drugih dešavanja.

Martovska „Oda ženi“ u beogradskim Silosima u finalu donosi bazar, konferenciju i novi koncept gradskih žurki!

Martovski program beogradskih Silosa pod sloganom „Oda ženi“ u naredna dva vikenda donosi bazar posvećen ženskom preduzetništvu 23. i 24. marta sa oko 40 izlagača, kao i završnu konferenciju 30. i 31. marta.

Izložba “Akvatektorijum - Staništa Budućnosti” koja se održala u Silosima je bila posebno umetničko iskustvo!

Umetničko iskustvo koje je okupilo arhitekte, studente arhitekture, likovne i primenjene umetnike udružene u praksama koje su vizuelno i konceptualno istražile intrigantnu temu budućnosti staništa.