X
Pogledaj sve vesti2023-03-03

ODA ŽENI - Tina Marić otvara izložbu posvećenu unutrašnjoj, senzitivnoj lepoti žene

U petak, 03. marta u 19 časova, u Silosima Beograd otvorena je izložba fotografija „Oda ženi“ Tine Marić. Izložba traje  sve do 19. marta, po zimskom radnom vremenu Silosa.

 „Oda ženi“ je vrhunac rada Tine Marić u protekle četiri godine, tokom kojih je dotadašnji fokus kreativnosti prebacila na istraživanje senzitivne ljudske prirode. Ova postavka je nastala izborom 20 radova od 2018. godine do danas, iz privatne kolekcije same autorke. Kako ime izložbe i kaže, postavka slavi ženu, neukrotivu, po malo divlju, neobično lepu, onu koja u svojoj unutrašnjoj prirodi krije podjednako i silovitost i nežnost.

 Na pitanje odakle dolazi inspiracija za ovaj pravac u fotografiji, Tina kaže: „Fascinacija kreće od najranijih dana, posmatrajući moju majku, njenu odeću, kako se šminka, lakira nokte, pravi frizuru. Kasnije sam počela da obraćam pažnju i kako se žene kreću, kako se ponašaju. Prvo sam neobavezno slikala svoje prijateljice, a onda sam shvatila koliko one uživaju u tome i koliko se meni dopada, što je rezultiralo da nastavim u tom pravcu. Elan koji sam dobila me je vukao napred i doveo do toga da tu temu obrađujem profesionalno – da biram set, osmislim gde i kako želim da ih fotografišem. Ova izložba je zaista objedinjenje mog razmišljanja o ženi i njenoj prirodi.“

 Svu lepotu žene, snagu i krhkost, sve savršene nesavršenosti i njen unutrašnji svet kroz Tinin objektiv prikazuju nam modeli kao što su Nataša Vojnović, Lea Davogić, Ena Jevtić i mnoge druge.

 Tina Marić je fotografkinja koja živi i radi u Beogradu. Diplomirala je Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu 2009. godine, a magistrirala Kulturnu politiku i menadžment 2013. godine na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Osim grupnih, Tina Marić je imala i tri samostalne izložbe. Redovan je član ULUPUDS-a.

 Tijana, hvala na predivnim fotografijama žena u svoj njihovoj lepoti! Sila si!

 

Silosi Beograd kao gradsko skladište beskonačne energije, u proteklom periodu bili su dom mnogim zapaženim izložbama poznatih umetnika među kojima su „Tragovi“ Miloša Nadaždina, „Art Walks“ Milene ZeVu, „Ona i ja“ Svetlane Ninković i Sare Kujundžić, „Add Horizons“ Katarine Batute Višekrune i Uroša Višekrune, kao i mnoge druge.

BAZAR U SILOSIMA - Brojni izlagači oduševili posetioce beogradskih Silosa

Jedan veoma lep i ispunjen vikend - čak 32 izlagača predstavili su razne proizvode među kojima su unikatna moda, zanatski džin, med, printovi, bižuterija, koža i još mnogo što šta!

Izložba „Biti mlad u Srbiji“ otvorena je u beogradskim Silosima

20 najboljih Fotografija prikazuju kako mladi žive u Srbiji, sa kojim izazovima se susreću, kako vide svet oko sebe, određene sfere života kao što su umetnost i sport ali i borbu za bolje sutra.