X
Pogledaj sve vesti2021-06-01

U Silosima zasađene nove urbane bašte

U nekadašnjem fabričkom okruženju Re-kreativnog centra Silosi Beograd, otvorene su urbane bašte na površini od oko 500m2. Bašte se nalaze na samoj obali Dunava i zasnovane su sa namerom da pokažu ceo spektar mogućnosti za gradski uzgoj hrane i začinskog bilja, bilo da je to na nekadašnjim industrijskih parcelama i čak nečijoj terasi. 

Urbano baštovanstvo promoviše održivost u svakom smislu i doprinosi celoj zajednici koju angažujemo kroz zabavni, kreativni i edukativni program. Urbane bašte ispred Silosa služiće i kao mesto za održavanje različitih radionica vezanih za ekologiju, ali i kulinarstvo u čemu će nam pomoći neki od najistaknutijih šefova kuhinje kod nas. Cilj ovih radionica pre svega je podizanje svesti o životnoj sredini i održivosti kako bi i sami učesnici imali dovoljno informacija i prakse da sutra i sami uzgajaju sopstveni paradajz i brojne druge proizvode. 
Svi proizvodi se uzgajaju u svojevrsnim žardinjerama koji se nalaze na betonu, a naša urbana bašta se može rastaviti i sastaviti u roku od nekoliko sati i ovakva mobilnost omogućava jednostavnu promenu lokacije.

Od danas u krilu Silosa radi i Ponta•011 bar

Zamišljen kao mesto okupljanja jedne šire društvene scene, bar Ponta•011 bar radiće tokom celog leta, svakog dana od podneva do ponoći.