X
Pogledaj sve vesti2022-07-25

Završen "Proces" u Silosima - briljirali studenti umetničkih fakulteta

Svaki proces ima svoj početak i kraj, pa je tako okončana i istoimena izložba tokom koje smo u Silosima ispratili radove od čak 22 studenta umetničkih fakulteta u Beogradu.

Nakon što je neprofitna organizacija Gaia pokret prošle godine pokrenula Silose i među prvim svojim izložbama ugostila studente fotografije, ove godine podigli smo lestvicu i pozvali nekoliko odseka sa Fakulteta primenjenih umetnosti, Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta savremenih umetnosti, odakle su nam stigli Aleksa Račić, Aleksandra Pavlović, Ana Trifunović, Anastas Stojilović, Anja Simić, Boris Mijatović, Despot Đurić, Džejlan Ibrahimović, Isidora Simić, Iva Zeković, Kiša Radić, Kristina Pantelić, Luka Latinčić, Marija Milić, Miloš Milović, Nadežda Fratrić, Nemanja Obrenović, Petra Perović, Ružica Ristivojević, Sergej Sokolov, Teodora Krunić i Teodora Stanković.

Iz srca hvala Leonori Vekić, vanrednoj profesorki Fakulteta primenjenih umetnosti na Odseku za dizajn tekstila čija posvećenost umetnosti odavno prevezilazi predvidljivu formu a posvećenost njenim studentima i više od toga. Hvala Branku Sujiću, vanrednom profesoru Fakulteta dramskih umetnosti koji je bio naša podrška I oslonac i kum “Procesa”. Hvala Luki Trajkoviću, stručnom saradniku! Ponajviše hvala što nam svojim primerima pokazujete I dokazujete kako može I kako treba; Koliko je znanja neophodno podeliti ali na kraju procesa i koliko poverenja imati u one koji dolaze.

Beskrajno hvala i Kabinet pivari i Ponta baru na podržavanju umetnosti u raznim segmentima, a hvala i kompaniji Canon Srbija što pomaže studentima.

Kompanija A1 Srbija i beogradski Silosi otkrili četiri nova murala naših vodećih umetnika

Povezujući se kroz društveno angažovane teme, A1 Srbija i Gaia pokret udružili snage za četiri nova murala na beogradskim Silosima.

"ArtWalks" - retrospektiva Milene ZeVu u Silosima do 19. juna!

Umetnost u pokretu ili ArtWalks kako je naziv izložbe u kuraciji Nine Vagić, donosi nam radove nastale u periodu od 2002. do danas